Máte rádi mandle? Jezte je každý den a budete mnohem zdravější i krásnější a navíc zhubnete.

Mandle patří k velmi oblíbeným oříškům. Používají se na vaření, přidávají se do koláčů i dezertů, peče se z nich vánoční cukroví. Kromě toho, že mají svou specifickou vůni a chuť jsou také velmi zdraví prospěšné. Pro své účinky se tak hojně využívají i v kosmetice. Jde o jedny z nejoblíbenějších oříšků a jíst bychom je měli každý den. Proč?

mandle neloupané

Projezte se ke zdraví a stačí pouhá hrstka denně

Mandle obsahují velké množství minerálů, nalézt v nich můžeme hořčík, vápník, draslík, železo i zinek. Pokud tedy toužíte po tom mít zdravější pleť, silnější vlasy i nehty a posílit zuby a kosti, nenajdete snad lepší potravinu. Konzumace těchto oříšků se velmi doporučuje i pro pacienty, kteří trpí chudokrevností, protože jejich vysoký obsah železa může s tímto onemocněním skvěle pomoci. Pomáhají ale také se zažívacími potížemi, zácpy se zbavíte, když si každý den dáte preventivně hrstku těchto chutných oříšků, dodají vám totiž do těla vysoký obsah vlákniny. Kromě toho jsou považovány i za jednu z nejlepších prevencí proti nejrůznějším vážnějším onemocněním, jako jsou srdeční onemocnění, cukrovka nebo problémy s cévami. Díky tomu, že obsahují antioxidanty, ochrání tělo tím nejpřirozenějším způsobem. Ale to zdaleka není všechno.

mandle ve sladkém dezertu

Hubenější i krásnější

Pokud také patříte mezi věčné dietáře, určitě do svého jídelníčku mandle také pravidelně zařaďte. I když stejně tak jako každé ořechy, i ony obsahují velké množství tuků, jde o tuky zdravé a prospěšné. Ty na rozdíl od jiných tuků právě přispívají k tomu, abychom si udrželi štíhlou postavu. A navíc i jedna malá hrstka nás dokáže na delší dobu spolehlivě zasytit. Tak proč to nezkusit. Kromě toho, že je můžete jíst jen tak nebo přidat do zdravých dezertů, přidávat se mohou i k masu a ostatním slaným pokrmům.